Kauno bendruomenių centrų asociacija

Aleksoto dviračių žygio įspūdžiai

Liepos 19 d. Aleksoto seniūnijoje startavo 19-asis tradicinis Aleksoto dviračių žygis, skirtas S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą paminėjimui.

Kasmet Aleksoto bendruomenės centras kartu su Aleksoto seniūnija, prisimindamas legendinį mūsų lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlantą, organizuoja dviračių žygius. Ir šio žygio dalyviai padėjo gėles Aviatorių memoriale prie S. Dariaus ir S. Girėno atminimo lentelės, pagerbė jų atminimą tylos minute ir pradėjo žygį Aleksotas - Vilijampolė - Lampėdžiai. Lydimi policijos ekipažo ir greitosios pagalbos automobilio pasiekėme popiežiaus Pauliaus II paminklą, padėjome gėlių ir uždegėme žvakutes. Šiais metais gegužės 18 d. popiežiui būtų sukakę 100 metų.

Pagerbę popiežiaus atminimą pasukome link Vilijampolės tilto, kurį sėkmingai įveikę ir sutikę Vilijampolės bendruomenės dviratininkus, patraukėme dviračių taku link Vidaus vandenų kelių direkcijos. Jos teritorijoje mus pasitiko direkcijos atstovas Dainius Balevičius, kuris žygeivius supažindino su čia stovinčiais laivais ir direkcijos veikla.

Toliau žygio kelias tęsėsi link Lampėdžių. Lampėdžių bendruomenės atstovai mus pasitiko puikaus Lampėdžių pušyno aikštelėje, kurioje Aleksoto bendruomenės centro narė Aleksoto seniūnaitė Rita Jonaitienė pakvietė pažaisti protmūšį ir kitas atrakcijas. Lampėdžiuose dviratininkus pasitiko Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Dalia Akramienė ir E. Gudišauskienė. Apsikeitę suvenyrais, lampėdiškiai ir aleksotiškiai draugiškai pabendravo, o paskui kartu vyko į Nemuno Nevėžio santaką.
Aleksoto ir Lampėdžių bendruomenes sieja ne vienerius metus puoselėjama draugystė.

Paskutiniame žygio etape miško ir pievų takeliais pasiekėme Nemuno ir Nevėžio santaką, kurioje mūsų laukė gardi košė ir įvairūs apdovanojimai.

Šiemet žygyje dalyvavo 80 įvairiausio amžiaus dviratininkų. Dėkojame visiems dviračių žygio dalyviams ir organizatoriams.

 

Aleksoto BC informacija ir nuotraukos.

2020-07-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple