Kauno bendruomenių centrų asociacija

Eigulių bendruomenės centro veikla

Šiais metais Eigulių bendruomenės centras vykdė projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ (toliau – „Prisijungusi Lietuva“), kurio tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis ir internetu, taip pat jo teikiamomis galimybėmis, iniciatoriai pakvietė bendruomenes sudalyvauti konkurse "Bendruomenių įtinklinimas".

Eigulių BC,vadaovaujama pirmininko Viliaus Kaminsko savo projekte planavo sukurti Eigulių bendruomenės centro internetinę svetainę, kuri ne tik padėtų lengviau bendrauti tarpusavyje, bet ir skleistų informaciją apie centro veiklas plačiau. Sukūrta ir facebook'o puslapis (https://www.facebook.com/groups/751837548709835), kuriame skelbiama trumpa informacija apie renginius draugams, pažįstamiems, Eigulių seniūnijos gyventojams, naujienos.

Projektą įgyvendinti maloniai padėjo Kauno m. V. Kudirkos viešosios bibliotekos Parko padalinio kolektyvas ir projektų vadovė Rasa Aleknienė. Ji pravedė ir mokymus "E. bendruomenės TAU: būk aktyvus, unikalus ir verslus" bendruomenės nariams. Eiguliečiai dėkoja visiems, padėjusiems šiame darbe.

Naujoji Eigulių BC svetainė, kurioje galima pamatyti ir renginių nuotraukas: https://sites.google.com/view/eiguliu-bendruomenes-centras.

Be šio projekto Eigulių BC kartu su Kalniečių, Muravos ir Kaunėnų bendruomenės centrais organizavo Užgavėnes Čečėnijos aikštėje, jau tradicinę Joninių šventę, Valstybės dieną ant Eigulių piliakalnio giedojo tautišką giesmę,  rugsėjo mėn. organizavo susitikimą su rašytoju istoriku A. Anušausku, kuris pristatė savo naująją knygą "Raudonasis teroras",

Eigulių bendruomenės centras parengė ir SADM programos "Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" projektą. Pradėjus jį įgyvendinti, visus planus sugriovė antroji pandemijos banga. Spėta pravesti tik kelis renginiusir mankštas bendruomenės ir jai prijaučiantiems gyventojams.

Šiame projekte spėta suorganizuoti renginį spalio 23 d. Pagerbti Lietuvos partizanų vadai Adolfas Ramanauskas-Vanagas ir Juozas Lukša- Daumantas. Nuo spalio 25 d. buvo sugriežtinta renginių tvarka, todėl skubėta, nes buvo aišku, kad Lietuvos kariuomenės dienos jau negalėsime rengti... Į renginį buvo pakviesta Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, bet ji paskutinę dieną pranešė, kad dėl sveikatos negalės dalyvauti. Renginį išgelbėjo istorikas Arvydas Anušauskas. Buvo gražus, prasmingas renginys.

Džiaugiamės, kad Eigulių bendruomenės centras visada pasižymi labai pilietiškomis ir tradicijų besilaikančiomis pozicijomis. Linkime sėkmės ir džiugių švenčių!

 

Paruošta pagal Eigulių bendruomenės centro pateiktą medžiagą.

 

 

2020-12-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple