Kauno bendruomenių centrų asociacija

Dėl asmenų siekiančių daryti įtaką teisėkūrai registracijos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pateikė raštą NVO koaliciai (jos sudėtyje yra ir Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga) dėl įtakdarių statuso gavimo ir įregistravimo VTEK. Nuo 2021 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujos LR Teisėkūros pagrindų įstatymo nuostatos, kurios nustato, jog asmuo, siekiantis daryti įtaką teisėkūrai, gali savanoriškai pateikti kosijai prašymą jį įrašyti į asmenų, darančių įtaką teisėkūrai, sąrašą.

Žemiau VTEK esančioje nuorodoje reikia užsiregistruoti šį statusą:

https://skaidris.vtek.lt/public/document/edit?uuid=0a641730-7670-1196-8176-706bc0ef0030&settings=NEWS

Vietos bendruomenių organizacijos ir NVO esame darančiais įtaką teisėkūros procesui (teikiame raštus su pasiūlymais vietos savivaldos ar valstybės teisės aktams), todėl reikia pateikti prašymą įregistruoti į šį sąrašą, išskyrus atvejus, jei manote, kad niekada nesikreipsite su pasiūlymais į vietos valdžios atstovus.

Registruotis darančiu įtaką teisėkūrai gali fizinis bei juridinis asmuo.

Norint tapti asmeniu, darančiu įtaką teisėkūrai, reikia:

Savanoriškai Skaidrių teisėkūros procesų informacinėje sistemoje SKAIDRIS Komisijai pateikti nustatytos formos (fiziniam ar juridiniam asmeniui) prašymą įrašyti į asmenų, darančių įtaką teisėkūrai, sąrašą.

Komisija per penkias darbo dienas nuo prašymo pateikimo dienos jį išnagrinėja ir priima sprendimą dėl asmens įrašymo į asmenų, darančių įtaką teisėkūrai, sąrašą.

Už įrašymą į asmenų, darančių įtaką teisėkūrai, sąrašą, mokama 10 EUR valstybės rinkliava. Valstybės rinkliava sumokama į Valstybinės mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą, vadovaujantis 2000 m. gruodžio 15 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 1458 „Dėl konkrečių valstybės rinkliavos dydžių sąrašo ir valstybės rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisyklių patvirtinimo“.

Tik registruojantis šiame sąraše išvengsime lobistų statuso. Prieš registruodamiesi, susipažinkite su pateikiame tinklapyje medžiaga. pasijungiama per el.valdžios vartus (per banką) arba naudotojo prisijungimu (jei esate VTEK naudotojas.

 

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos informacija.

2021-02-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple