Kauno bendruomenių centrų asociacija

Patvirtintas naujasis Bendruomenių stiprinimo 2021 m. įgyvendinimo aprašas

Kovo 24 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė patvirtino naująjį 2021 metų programos „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo aprašą.

Džiugina, kad ministerija įteisino daugelį LVBOS pateiktų pasiūlymų, atsižvelgė į 2020 metais pateiktas pastabas. Naujasis aprašas turėtų supaprastinti ir sutrumpinti paraiškų pateikimą ir vertinimą.

Naujovė tai, kad išplėstinėje seniūnaičių sueigoje nebereikės tvirtinti veiklų, sueigai nebereikės vertinti ir perduoti duomenis savivaldybės administracijai. Visa tai atliks sudaryta savivaldybės vertinimo komisija, kurią sudarys 50 proc. seniūnaičių, deleguojamų seniūnaičių sueigos, 30 proc. bendruomeninių organizacijų atstovų, kuriuos deleguos savivaldybių skėtinės bendruomenių asociacijos/sąjungos bei rajoninių vietos veiklos grupės ir 20 proc. savivaldybės administracijos atstovų.

Tose vietose, kurių seniūnijos gyventojų skaičius didesnis kaip 20 tūkst., turi būti sudaromos atskiros vertinimo komisijos. Šiek tiek pasikeitė ir vertinimo balai. Naujuosius aprašus savivaldybės turi priimti ir patvirtinti per 30 kalendorinių dienų.

Visas aprašas skelbiamas čia: https://www.e-tar.lt/…/9ec5d4808c8b11eb9fecb5ecd3bd711c

2021-03-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple