Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pilietinė akcija už žalių Kauno miesto plotų išsaugojimą.

2021-05-14 Lampėdžių bendruomenė paminėjo pilietinio pasipriešinimo dieną Kaune. Šią dieną, 1972 metais protestuodamas prieš sovietinę neteisybę Kauno miesto sodelyje apsipylė degalais ir susidegino devyniolikmetis Romas Kalanta. Po to, nepabūgę milicijos represijų į gatves išėjo tūkstančiai kauniečių. Minėdami šią datą, 12 val.

Kauno bendruomenių atstovai padėjo gėles Kalantos žuvimo vietoje ir prisiminė tų laikų įvykius.

17 val. Kauno bendruomenės - Žemųjų Šančių, Aukštųjų Šančių, Lampėdžių, Panemunės - susirinko prie miesto savivaldybės, kur pareiškė nusivylimą Kauno miesto meru V. Matijošaičiu.

Jau keli metai kaip Kauno bendruomenės nesulaukia mero ir jo atstovų dėmesio sprendžiant svarbiausius miesto klausimus: miestas agresyviai urbanizuojamas, nyksta žalieji plotai, naikinami draustiniai, kertami medžiai, projektuojamos nepageidaujamos gatvės, statomi su aplinka nederantys daugiaaukščiai, uždaromos mokyklos ir vandenvietės, neskaidriai parduodami visuomeninės paskirties sklypai ir pastatai, su miestiečiais nesitariama ir nepaisoma jų nuomonės.

Pretekstu nusivylimui tapo Kauno savivaldybės siekis Žemuosiuose Šančiuose tiesti naują gatvę, pastatyti prie Nemuno tris šešiolikaukščius gyvenamuosius namus, taip pat rekonstruoti šiluminę trasą iškertant 165 sveikus medžius. Šiems planams du metus priešinasi vietos gyventojų Šančių bendruomenė, bet miesto vadovai nenori įsiklausyti į jų nuomonę.

Apie tylomis urbanizuojamas Lampėdžių karjero pakrantes kalbėjo Lampėdžių bendruomenės pirmininkė Dalia Akramienė.

Kauno miesto bendruomenės siekia, kad miestas būtų kuriamas tvariai, ir kad bendruomenių pasiūlymai būtų įtraukti į miesto kūrimo procesus.

Akcijų nuotraukos: https://www.facebook.com/lampedziai/posts/4064037780312523.

 

.Lampėdžių BC informacija.

2021-05-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple