Kauno bendruomenių centrų asociacija

,,Draugystė gimsta dainose“

2021 m. lapričio mėn. 11 d. džiugia nuotaika kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi į Kauno m. V. Kudirkos viešosios bibliotekos Parko padalinio salę, kurioje vyko Kaunėnų bendruomenės koncertas ,,Draugystė gimsta dainose“. Visus nuoširdžiai pasitiko Parko padalinio vedėja Rita Noreikienė ir Kaunėnų bendruomenės vadovas Antanas Visockis.

Rita Noreikienė pasveikino dalyvius ir pasidžaugė Kaunėnų bendruomenės laimėtu projektu ,,Su Lietuva širdy“. Pasak vedėjos, tai šventė – koncertas ne tik Eigulių seniūnijos bendruomenei, bet ir bibliotekos lankytojams, o svarbiausia – galėjome susitikti su seniai matytais draugais, pabūti bendrystėje, pasiklausyti nuotaikingų ansambliečių dainų.

Kaunėnų bendruomenės vadovas padėkojo Ritai Noreikienei, pasveikino šventės dalyvius, ir pakvietė renginio vedėją, ansamblio ,,Kaunėnai“ narę Eriką Palšauskaitę - Švenčionienę tęsti programą.
Renginio vedėja savo kūrybos eilėmis – ,,Kada širdis dainom prabyla, kai mintys plyšta nuo jausmų, tada jau niekaip nesityli, tada kasdien eilėm kalbu“ pakvietė ansamblį „Kaunėnai“ (vadovas Romualdas Liutkus). Skambėjo ansambliečių dainos: ,,Stoviu aš parimus“, ,,Prisiminimai“, ,,Metų laikai“. Nuskambėjus dainai ,,Sukasi poros“, salės gale valso ritmu sukosi etnografinio ansamblio ,,Sūduva“ dainorėliai.

Galingu, meniniu oratoriaus balsu eilėraščius ,,Lietuvai“ (žodž. T. Varnagirienės) ir ,,Mes dar neseni“ skaitė „Kaunėnų bendruomenės“ narys, skaitovas Kazimieras Černiauskas. A.Visockis įteikė padėką – ,,Raiškaus žodžio mylėtojui, žiūrovų mylimam, nuostabiam skaitovui Kazimierui Černiauskui už aktyvų dalyvavimą Kaunėnų bendruomenės koncertinėje veikloje“.

Koncertinę programą tęsė etnografinis ansamblis ,,Sūduva“. Skambėjo dainos ansamblio vadovės, poetės Teresėlės Varnagirienės žodžiais apie prabėgančio gyvenimo metus, jaunystės prisiminimus o taip pat Suvalkijos krašto lietuvių liaudies dainos apie meilę: ,,Naujai dienai“, "Jau seneliai“, ,,Jauna širdelė“, ,,Ar žinai?“ (visų dainų žodž. ir muzika T. Varnagirienės), ,,Čir – vir – vir“, Ateik basa“, ,,Prie Jazminų“ (l. Liaudies).

Dainų intarpuose savo kūrybos eiles skaitė Erika Palšauskaitė - Švenčionienė. Popietės dalyvių širdis sujungė, sušildė bendra ansamblio ,,Sūduva“ daina ,, Ar žinai?“, lydėjo T. Varnagirienės ištarti žodžiai: ,,Gražiausios dienos nulekia su vėju – Nesugrąžinsim praeitų laikų. Todėl dažniau sueikime į būrį, Pasidalinkim rūpesčius, džiaugsmus; Pasidalinkim tai, ką gero turim – Pačius gražiausius žmogiškus jausmus. ….Juk laikas bėga – vietoje nestovi“.

Šventės dalyviai negailėjo karštų plojimų, gražių žodžių koncerto organizatoriams bei meno kolektyvams. Tai buvo nepakartojama, džiugu, jauku, miela, šilta ir labai gera!

Dėkojame už tekstą ir nuotrauką asociacijos ,,Kauno senjorai“ valdybos narei Birutei Zeigienei. 

2021-11-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple