Kauno bendruomenių centrų asociacija

Panevėžio miesto bendruomenių viešnagė Kaune

Lapkričio 26 d. Kaune, Aleksote lankėsi Panevėžio miesto Rožyno ir kitų bendruomenių delegacija, kuri susitiko su Kauno bendruomenių centrų asociacijos tarybos pirmininku Ramūnu Navicku, administratore M. Bindokaite ir Aleksoto bendruomenės centro valdybos nare Liukrecija Navickiene.

Svečiams iš Panevežio vadovavo Rožyno bendruomenė pirmininkė Roma Šerplienė. Rožyno bendruomenė vykdo projektą  M.E.D.I.S (projekto vadovė Jovita Brinkaitė-Karalienė). Vienas iš projekto tikslų - aplankyti didžiuosius miestus Vilnių, Kauną ir Klaipėdą ir jose veikiančias asociacijas ir bendruomenes: Vilniaus miesto Užupio bendruomenę, Kauno miesto Aleksoto ir KBCA, Klaipėdos miestą, susitikti su asociacijų pirmininkais, išklausyti kokiomis bėdomis ir idėjomis gyvena miesto bendruomenės, veikdamos mieste. Susitikimu tikėtąsi užmegzti glaudesnius ryšius, išsiaiškinti bendradarbiavimo su savivalda galimybėmis. Rožyno bendruomenė į kelionę pakvietė ir dar kelias veikiančias Penevėžio bendruomenių organizacijas.

Vilniuje juos sutiko ir papaskojo apie Vilniaus bendruomenių asociaciją ir Užupio Respubliką VBA pirmininkas Sakalas Gorodeckis. Klaipėdoje apie Klaipėdiečių patirtį papasakojo  Klapėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikuskas.

Kaune panevėžiečius prie Aleksoto funikulieriaus pasitiko buvusi Aleksoto seniūnė, o dabar Seimo nario V. Juozapaičio padėjėja L. Navickienė, kuri yra aktyvi ir Aleksoto BC valdybos narė. Deja, Panevėžio bendruomenių atstovai neturėjo daug laiko, todėl po pietų apie Kauno bendruomenių centrų asociacijos ir LVBOS veiklą trumpai papasakojo KBCA ir LVBOS pirmininkas Ramūnas Navickas. Buvo pasikeista simbolinėmis dovanomis ir padėkomis. Panevėžio Rožyno bendruomenė kauniečiams padovanojo didžiulį šakotį.

Džiugu, kad panevėžiečiai yra pilni ryžto įsteigti Panevėžyje bendruomenių asociaciją, kuri, tikimės, taps aktyve LVBOS nare.

2021-12-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple