Kauno bendruomenių centrų asociacija

JANGIS. NAUDOS GAVĖJŲ STATISTIKA

Vėl primename, kad šiais metais nevyriausybinės organizacijos - asociacijos, viešosios įstaigos ir labdaros ir paramos fondai - VĮ "Registrų centras" (toliau — RC) turėjo pateikti duomenis apie naudos gavėjus (t.y. apie fizinius asmenius, susijusius su juridinio asmens gaunama nauda, kuri detaliai aprašyta RC).

Remiantis galiojančia tvarka, šiuos duomenis reikėjo pateikti iki rugpjūčio 1 d.‚ kitu atveju NVO galimai susidurtų su kliūtimis vykdant pinigines operacijas, atliekant sandorius, atidarant sąskaitas ar gaunant kitas paslaugas finansų įstaigose (bankuose ir pan.).

Remiantis RC duomenimis šiai dienai JANGIS sistemoje duomenis yra pateikę tik 37% juridinia asmenys (žr. paveiksliuke). Todėl norėtume dar kartą paskatinti NVO atstovus pateikti reikiamą informaciją apie naudos gavėjus per JANGIS sistemą, taip užkertant kelią ateityje galinčioms kilti problemoms. Jei nežinote, kaip tą padaryti ar kyla problemų, parašykite komentaruose (detaliai, kas nepavyksta, ar kokios priežastys) - stengsimės padėti jums.

Naudotojo vadovas: https://bit.ly/3KuACym.

Visą reikalingą informaciją galite rasti RC puslapyje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://www.registrucentras.lt/jangis/.

 

NVO koalicijos informacija.

2022-09-12

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple