Kauno bendruomenių centrų asociacija

Eigulių BC išvyka į Vilniaus kraštą

2022 10 15 d. Eigulių bendruomenės centras pakvietė savo, Panemunės, Kalniečių ir Muravos bendruomenių narius į gerosios patirties pasidalinimo ir pažintinę kelionę į Kernavę, Širvintas, Giedraičius ir Keturiasdešimties totorių kaimą.
Kernavėje apžiūrėjome interaktyvią muziejaus ekspoziciją, UNESCO Pasaulio paveldo objektą – Kernavės archeologinę vietovę, archeologų radinius ir nuo 1979 metų, vykdomų archeologinių tyrimų medžiagą. Muziejaus gidė papasakojo apie įvairiais amžiais Kernavėje gyvenusiųjų buitį, papročius.
Širvintose aplankėm ir sutvarkėm 1920 m. kovų su Želigovskio armija savanorių kapus, pagerbėm juos tylos minute.
Maloniai nustebino Šešuolėlių dvaras. Tai vertingiausias secesinės dvarų architektūros pavyzdys, kurį privačiomis lėšomis atgaivino Petrauskų šeima. Saulėtoje rudens šviesoje grožėjomės rūpestingai sutvarkytu ir puoselėjamu parku, šiuolaikinėms reikmėms pritaikytais ūkiniais pastatais.
Iš Šešuolėlių dvaro tęsėme kelionę į Giedraičius. Juose apžiūrėjome Giedraičių miestelio įžymybę 1932 metais birželio 19 dieną atidengtą autentišką paminklą "Kariams, žuvusiems už Lietuvos laisvę 1920 m."
Iš Giedraičių išvykome į Keturiasdešimties totorių kaimą. Jame turėjome progą apsilankyti mečetėje, pasiklausyti pasakojimo apie Lietuvos totorių gyvenimą, papročius, tikėjimą, o po rimtų kalbų paskanauti totoriškų kibinų ir šimtalapio. Totorių bendruomenės pirmininkė Fatima ir jos padėjėja Zita papasakojo apie bendruomenės kasdienybę, šventes, pavaišino savo pačių gamintu maistu.
Visą kelionę mus lydėjo gidas Eugenijus Rūkas, kuris išsamiai pasakojo apie vietovių, kuriomis važiavome istoriją.
Projekto "Stipri Eigulių bendruomenė"rėmėjai :
Lietuvos Respublikos socialinės
apsaugos ir darbo ministerija
Kauno miesto savivaldybė

2022-10-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple