Kauno bendruomenių centrų asociacija

Vakaras su ukrainiečiais

2022 10 27 dienos pavakarę Eigulių bendruomenės centro aktyvas susirinko Parko bibliotekoje pabendrauti su ukrainiečiais, karo negandų išvytais iš savo tėvynės. Ukrainos kariuomenės kapelionė Svetlana Vološina papasakojo apie karą, vykstantį nuo 2014 metų, šio vasario baisumus, kai visi suprato, kad tiesioginė grėsmė iškilo visai šaliai.

Valentina Čeršunova papasakojo, kaip sekėsi evakuotis iš Novos Kachovkos, Bučos.
Krymo totorės pasakojo, kaip sunkiai sekėsi grįžusiems iš tremties totoriams apsigyventi savo tėvų žemėje. Jau daugelį metų Lietuvoje gyvenanti Tatjana Vasilčenko Narkevičienė kalbėjo apie savo veiklą, padedant ukrainiečiams šiuo metu. Ji pakvietė susirinkusius prisidėti prie maldos už Ukrainą ir jos gynėjus kiekvieną vakarą Kauno Prisikėlimo bažnyčioje 18.30 val. vykstančiose mišiose.

Moterys mokėsi rišti maskuojamuosius tinklus, aiškinosi, kaip patiems pagaminti apkasų žvakes. Nuoširdus pasidalijimas išgyvenimais išliks ilgam ir suteiks mums visiems jėgų nenuleisti rankų net sunkiausiomis aplinkybėmis. Kapelionė Svetlana sakė, kad daugiausia jėgų kovai ir gynybai suteikia savo tautos istorijos žinojimas, tikėjimas ir malda. Malda, kuria meldžiamės už Ukrainą ir kovotojus, suteikia jiems didžiulę vidinę tvirtybę kovoti ir nugalėti.

Renginys vyko pagal Eigulių bendruomenės centro projekto "Stipri Eigulių bendruomenė" veiklos planą. Projektą finansuoja: Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Tekstas ir nuotraukos Audronės Bendokienės.

Daugiau nuotraukų čia.

2022-10-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple