Kauno bendruomenių centrų asociacija

XIII Romantinės dainos festivalis

2022 m. lapkričio mėn. 19 dieną į Rokų laisvalaikio salę Kauno bendruomenių centrų asociacija (KBCA), vienijanti 25 Kauno bendruomenes, pakvietė kauniečius ir miesto svečius į tradicinį 13-ąjį muzikinių kolektyvų romantinės dainos festivalį „Aš ilgiuosi...“
Festivalio organizatoriai - Sargėnų - Vytėnų bendruomenės centras (BC), kurio kapela „Šilas“ (vadovas Antanas Murauskas) 2019 m. festivalio nugalėtojai.
Visus nuoširdžiai pasitiko KBCA tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas, pasveikino ir pasidžiaugė, kad po ilgos pertraukos Kauno bendruomenių centrai atnaujina romantinės dainos festivalį, o jį organizuoja 2019 m. nugalėtojo Sargėnų ir Vytėnų BC su pirmininke Danute Teišerskiene kartu su kitais Kauno bendruomenių centrais ir asociacija (KBCA).
Renginyje dalyvavo vienuolika bendruomenių centrų kolektyvų.
„Pasiilgom romansų gražių / Jau du metai kai jų negirdėjom / Į Jumis aš su meile žvelgiu / Ir žinau, kiek vilties Jūs sudėjot, / Kad skambėtų gražiausia daina / Kuri užburia, jaudina širdis / Kad pasaulyje būtų taika / Kad nekiltų pandemijos, ligos“, – į dalyvius kreipėsi D. Teišerskienė.
Renginio pradžioje LR Seimo kultūros komiteto pirmininkas prof. Vytautas Juozapaitis pasveikino festivalio organizatorių Kauno Sargėnų ir Vytėnų BC ir bendruomenės pirmininkę Danutę Teišerskienę, palinkėjo organizatoriams ir dalyviams kuo didžiausios sėkmės.
„Lai nuskamba šį rudenį ilgesingos meilės dainos“, – charizmatiškieji renginio vedėjai Violeta Visockienė ir Vilius Kaminskas pakvietė bendruomenių centrų kolektyvus pasirodymui:
1. Sargėnų ir Vytėnų BC– kapela „Šilas“(vadovas Antanas Murauskas).
2. Sargėnų ir Vytėnų BC – vokalinis – instrumentinis ansamblis „Šlamutis“ (vadovas Juozas Gricius).
3. Eigulių seniūnijos Kaunėnų bendruomenė – mišrus ansamblis „Kaunėnai“ (vadovė Danutė Kasparavičienė)
4. Palemono BC – vokalinis – instrumentinis ansamblis „Marių banga“ (vadovas Rimantas Vaičekonis)
5. Vilijampolės BC „Veršva“ – vokalinis ansamblis „Santaka“ (vadovė Jadvyga Šimaitienė)
6. Žaliakalnio BC "Pelėdos" – ansamblis „Gaida“ (vadovas Arvydas Paulauskas)
7. Petrašiūnų BC – ansamblis „Monte Pacis“ (vadovas Arvydas Paulauskas)
8. Eigulių – Žaliakalnio BC – ansamblis „Smaragdas“ (vadovė Onutė Delonienė, muzikos vadovas Arūnas Šalčius)
9. Romainių BC – vokalinis instrumentinis ansamblis „Rūta“ (vadovė Rūta Ribokienė)
10. Kauno Šilainių BC – folkloro ansamblis „Slaunos su škerpetkutėm“ (vadovė Herminija Vokietaitienė)
11. Aleksoto BC – liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“ (vadovė Aurelija Bareišienė).
Prieš kiekvieno kolektyvo pasirodymą festivalio vedėjai trumpai pasidalijo mintimis apie jų veiklą, pasiekimus, koncertus tarptautiniuose festivaliuose, daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių, „Duokim garo“ laidose, įvairiose bendruomenėse, senelių namuose, bibliotekose, bažnyčiose, muziejuose ir kt.
Dainų intarpuose Violeta Visockienė skaitė bendruomenių centrų, Lietuvos Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narių – poečių Julijos Augustauskienės, Onos Delonienės, Zenės Sadauskaitės eilėraščius.
Pasibaigus BC kolektyvų pasirodymams, komisija sprendė – „Kas gi bus šio festivalio nugalėtojas?“, o programą tęsė festivalio svečiai: bardas Aurimas Svidinskas ir Rokų laisvalaikio centro šokių kolektyvas „Rokai“.
Šiais metais festivalį laimėjo Romainių BC ansamblis „Rūta“ (vadovė Rūta Ribokienė), kurio repertuare skambėjo romansai: „Rožė“, „Ispaniškas valsas“.
KBCA tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas visiems BC ansamblių vadovams ir pirmininkams įteikė padėkas: – „Nuoširdžiai dėkojame už dalyvavimą XIII KBCA narių muzikinių kolektyvų romantinės dainos festivalyje „Aš ilgiuosi...“. Ačiū už puikų pasirodymą, kūrybiškumą ir suteiktą gerą nuotaiką. Linkime visam kolektyvui tolesnio kūrybinio tobulėjimo ir naujų kūrybinių pasiekimų“.
Sargėnų ir Vytėnų BC pirmininkė Danutė Teišerskienė įteikė atminimo dovanėles.
LR Seimo narės, Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės vardu patarėja dr. Gintarė Grybauskaitė Kaminskienė, LR Seimo nario Aurelijaus Verygos vardu patarėja Vaida Pranarauskaitė padėkojo ir perdavė šiltus linkėjimus Sargėnų ir Vytėnų BC ir jo pirmininkei D. Teišerskienei, KBCA ir jos tarybos pirmininkui R. Navickui, BC vadovams, visiems dainininkams, muzikantams ir šokėjams, Rokų laisvalaikio salės šeimininkams ir jos vadovei Editai Niciūtei, bardui Aurimui Svidinskui renginio vedėjams V. Visockienei ir V. Kaminskui.
Renginį vainikavo visų dalyvių finalinė festivalio daina „Aš ant balto smėlio parašiau Tau laišką“.
Džiugu, kad meilė muzikai, dainai sujungia bendruomenes.
„Skambėk lietuviška daina, / Tėvų ir protėvių dainuota / Dar vis gyva skambi, jauna / Iš lūpų lūpom dovanota. / Skambėk lietuviška daina, / Te niekas tavęs nenutildys./ Skambiausiais žodžiais ir gaida, / Įaugdama į ainių širdis...“ (eil. T. Varnagirienės).
Teksto ir nuotraukų autorė Birutė Zeigienė.
Kauno bendruomenių centrų asociacija dėkoja Birutei Zeigienei už pagalbą ir pranešimą bei nuotraukas, kurios skelbiamos čia.

2022-11-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple