Kauno bendruomenių centrų asociacija

NVO ir bendruomenių diena Kaune, skirta Savanorystės dienai

Gruodžio 5 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija organizavo NVO dieną, skirtą paminėti tarptautinę Savanorystės dieną ir sukvietė į ją visos Lietuvos NVO ir bendruomeninių organizacijų bei savivaldybių atstovus. Renginyje buvo pristatytas "Lietuvos NVO tvaruno indeksas 2021", "NVO ir jų savanorių atsparumas iššūkių akivaizdoje", "Savanorių koordinavimas šiandienos situacijoje" ir ypač bendruomenininkams aktualios temos: "Atspari bendruomenė. Kaip sustiprėti patyrus krizę?“ (I. Blaževičė), „O ką jei.... dirbant su bendruomenėmis?“ (P. Godvadas).

Renginio metu įvyko diskusija apie darbo su bendruomenėmis perspektyvas, naujus būdus ir alternatyvas. Diskusiją moderavo A. Kučikas, Lietuvos Caritas vadovas, vadovavęs SADM Bendruomenių reikalų skyriui. Bendruomenininkai aktyviai domėjosi atsparios bendruomenės kūrimo tema, kaip sustiprėti patyrus krizę, kokios yra darbo su bendruomenėmis perspektyvos, nauji būdai ir alternatyvos, ką apibrėžia bendruomenės sąvoka ir kaip naujai pažvelgti į vietos bendruomenę ir jos veiklą.

SADM atstovė Milda Saudargė apžvelgė priemonės "Stiprinti bendruomeninę veiklą 2022" apklausos rezultatus. Džiugu buvo sužinoti, kad ši priemonė nuo kitų metų numato teikti paraiškas iškart 2 metams, kas palengvins veiklų vykdymą ir tęstinumą.

Svarbi buvo ir NVO jau tampanti aktualia perdegimo ir krizių organizacijose problema. Apie tai kalbėjo Krizių įveikimo centro atstovė Kristina Lymantaitė.

NVO dienoje dalyvavo KBCA pirmininkas R. Navickas, bendruomenių centrų pirmininkės R. Andriulionienė, J. Gulbinienė, V. Randienė, L. Ramanauskaitė ir kiti.

Pauliaus Govado paskaitą apie bendruomenes ir naują požiūrį į "bnedruomenės" savoką galima pažiūrėti čia.

Nuotraukos: Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga.

2022-12-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple