Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenių nariai teigiamai vertina patirtį jiems skirtose fizinio aktyvumo veiklose

ELTOJE buvo paskelbtas praneįimas apie 2022 metais pasibaigusį Socialinių inovacijų fondo ir jo partnerių vykdytą projektą. Vienas iš partnerių šiame projekte dalyvavo ir Kauno bemdruomenių centrų asociacija. Skelbiame šį pranešimą pilnai.

2022-ųjų metų pabaigoje Kaune finišavo projektas „Sportuoja vaikai, sportuoja šeimos, sportuoja visa bendruomenė“, kurio metu Kauno bendruomenių senjorai, šeimos su vaikais ir pabėgėliai nuo karo Ukrainoje turėjo galimybę sportuoti ir užsiimti fizinio aktyvumo veiklomis trijų su puse metų laikotarpyje.
Projekto koordinatorius Socialinių inovacijų fondas kartu su partneriais: VšĮ Ikigai LT ir Kauno bendruomenių centrų asociacija Kauno miesto bendruomenėse vykdė įvairias veiklas, skirtas Kauno miesto gyventojų motyvavimui ir įtraukimui į sportines-fizines veiklas.
Projekto vykdymo metu vaikai buvo mokomi plaukti, o juos lydintys asmenys tuo pačiu metu turėjo galimybę dalyvauti pilates mankštoje, senjorai lankė reguliarius fizinio aktyvumo užsiėmimus, kurių metu šoko ir mankštinosi. Norintiems, bet nežinantiems, kaip pradėti sportuoti ir įsitraukti į fiziškai aktyvų gyvenimo būdą, buvo organizuojami sporto mentorystės užsiėmimai ir dar daugelis kitų naudingų ir įtraukiančių veiklų.
Galima pasidžiaugti ir masiniais renginiais – sporto šventėmis, kurių metu Kauno bendruomenių šeimos galėjo dalyvauti orientacinio sporto pamokose-varžybose, skirtose įvairaus amžiaus ir sportinio pasiruošimo dalyviams, šeimos sporto šventėmis, kurių metu buvo galima susipažinti su įvairia fizine veikla, pasikonsultuoti su patyrusiais treneriais ir instruktoriais, dalyvauti smagiose rungtyse ir pratybose. Kauno senjorai džiaugėsi organizuotais veteranų paplūdimio tinklinio turnyrais, kuriuose galėjo susirungti ne tik su varžovais iš Kauno, bet ir iš kitų Lietuvos miestų.
Išskirtinis projekto organizavimo būdas – veiklos senjorams vykdomos visose Kauno seniūnijose arčiau namų – buvo labai palankiai įvertintas dalyvių ir jie pageidauja dalyvauti analogiškose veiklose ateityje.
Džiaugiamės, kad pavyko į projekto veiklas įtraukti ir pabėgėlius nuo karo iš Ukrainos, kuriems sportinė veikla ir bendravimas grupinių užsiėmimų metu buvo tikra atgaiva ir pagalba sunkiu jiems metu įsiliejant į Kauno bendruomenes.
Viso sulaukėme daugiau kaip 1500 projekto dalyvių, kurių dauguma yra motyvuoti ir pasiryžę toliau eiti sveikos ir fiziškai aktyvios gyvensenos keliu patys, įtraukdami ir savo šeimos narius bei draugus.
Projektas „Sportuoja vaikai, sportuoja šeimos, sportuoja visa bendruomenė“ (Nr. SRF-FAV-2019-1-0323).
Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.
Koordinatorius – Socialinių inovacijų fondas.
Partneriai: Kauno bendruomenių centrų asociacija, VšĮ Ikigai LT.
Daugiau apie projektą: SPORTAS – Projekto Nr. SRF-FAV-2019-1-0323 (lpf.lt)
Pranešimą spaudai parengė Daiva Damulevičienė, Socialinių inovacijų fondas.

 

2023-01-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple