Kauno bendruomenių centrų asociacija

Konkursas "Mes - bendruomene"

Devintus metus vykstantis projektas „Mes – bendruomenė“ – tai iniciatyvų konkursas, skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, siekiančių puoselėti gamtą ir tvarų gyvenimo būdą. Norime įkvėpti bendruomenes atsakingai naudoti išteklius ir kurti švaresnę aplinką. Šiemet „Maxima“ tvarių idėjų įgyvendinimui iš viso skirs 120 tūkst. eurų sumą.

Paraiškas Konkurso dalyviai turi pateikti nuo 2023 m. vasario 23 d. iki 2023 m. kovo 23 d. imtinai. MAXIMA LT pasilieka teisę pratęsti registracijos laiką, apie tai informuodama konkurso polapyje.

Apie šių metų projekto kryptį

Klimato kaita šiandien yra viena aktualiausių pasaulio problemų, tad tvarios ir taupios gyvensenos puoselėjimas turi tapti neatsiejama kasdienybės dalimi. Šiais metais bendruomenės kviečiamos konkursui teikti projektus, skatinančius tvarų gyvenimo būdą ir atsakingą išteklių naudojimą:

 · Tvarumo iniciatyvos. Raginame teikti paraiškas bendruomenėse vystyti tvarumo iniciatyvas ir veiklas, susijusias su gamtos puoselėjimu ir išsaugojimu (pvz.: žaliųjų zonų kūrimas, gamtos puoselėjimo ir jos paveldo išsaugojimo iniciatyvos), išteklių taupymu (pvz.: maistą tausojančios iniciatyvos, tvarios gamybos technologijų diegimas, infrastruktūros renovacija tvaresniam energijos naudojimui) ir kitomis tvarių sprendimų paieškomis kasdieniniame bendruomenės gyvenime.

· Aplinkosaugos žinių tobulinimas. Kviečiame teikti paraiškas vystyti žinioms ir įgūdžiams, susijusiems su tvariu gyvenimo būdu bei gamtos saugojimu. Pvz.: inicijuoti aplinkos puoselėjimą ir tvarumą skatinančias veiklas (teritorijos sutvarkymas, atliekų rūšiavimo taškų įrengimas), ugdyti sąmoningumą kasdieniame resursų naudojime bei suteikti aplinkosaugos žinias ir mažiausiems bendruomenės nariams (vystant edukacines veiklas, rengiant mokymus ar kt.).

 Konkurso paraiška nėra sudėtinga, ją reikia pateikti internetinėje svetainėje: https://www.maxima.lt/mes-bendruomene/registracijos-anketa, bet ji turi būti užpildyta aiškiai, tvarkingai ir lietuvių kalba. Būtina pateikti visą prašomą informaciją.

Kviečiame bendruomenių centrus teikti paraiškas.

2023-02-24

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple