Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kaunėnų bendruomenės Žolinės šventė

2023 metų rugpjūčio mėn. 15 dieną su šventine nuotaika, nešini lauko žolynų puokštėmis, vaisiais parapijiečiai ir svečiai rinkosi į Kauno Palaimintojo JurgioMatulaičio bažnyčią, kurioje vyko Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) atlaidai su iškilmingomis šv. Mišiomis.
Mišias aukojo kunigas Marius Boreiša, giedojo bažnyčios choras.
Pasibaigus mišioms, bažnyčios klebonas Dainius Lukonaitis padėkojo Žolinės šventės dalyviams ir maloniai pakvietė dar pabūti drauge bažnyčios šventoriuje, pasiklausyti Kaunėnų bendruomenės vokalinio ansamblio ,,Kaunėnai“ ir vokalinio instrumentinio ansamblio „Šlamutis“ koncerto.
D. Lukonaitis džiaugėsi ir padėkojo Kaunėnų bendruomenės vadovui Antanui Visockiui, kuris kiekvienais metais Žolinių proga padovanoja koncertą.
Kauno m. savivaldybės tarybos narė, LR Seimo nario Aurelijaus Verygos patarėja Vaida Pranarauskaitė pasveikino susirinkusiuosius ir palinkėjo sveikatos, stiprybės, džiaugsmo, sėkmės ir Dievo palaimos. Už aktyvią kultūrinę ir socialinę veiklą V. Pranarauskaitė padėkojo A. Visockiui Seimo nario Verygos vardu ir įteikė sidabrinį Vyčio ženkliuką.
Koncertinėje programoje skambėjo ansambliečių dainos vasaros žolynams, gyvenimui, meilei, tėviškės grožiui. Dainavos seniūnijos bendruomenės narė, poetė Teresė Varnagirienė-Pievų Smilga skaitė savo kūrybos eilėraštį „Marijai“.
„Tegu Žolinių šv. Mišiose pašventinti žalumynai saugo Jūsų visų namus, o naujo derliaus iškeptais pyragais vaišinsis visa šeima ir draugai. Telydi Jus tikra, nuoširdi meilė, stipri sveikata, laimė, ištikimi draugai“, – linkėjo ansamblio „Šlamutis“ vokalistė Danutė Teišerskienė.
Koncertinę programą vainikavo daina „Prie seno namo“ (ž. ir muz. Onos Mikalauskienės), o „Šlamučio“ vadovas J. Gricius kvietė visus pasisukti šokio sukūryje ir drauge padainuoti.
Džiugia nuotaika, pilni įspūdžių, sustiprėję dvasiškai Žolinės šventės dalyviai grįžo namo nešini pašventintomis lauko žolynų puokštėmis, vaisiais.
Telydi visus Žolinės malonė ir Švč. Mergelės Marijos globa!
Jos vainikas nupintas iš meilės,
Ji – Marijos gėlė širdyje,
Ji – lyg tėviškės ežero veidas,
Paukščių Tako šviesa danguje... (eilėraštis „Žolinė“, poetė Adelė Daukantaitė)
Straipsnio ir nuotraukų autorė Birutė Zeigienė. Dėkojame autorei už straipsnį ir nuotraukas. Daugiau nuotraukų yra čia.

2023-08-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple