Kauno bendruomenių centrų asociacija

Aleksotiškių išvyka į Šiaurės Lietuvą

Aleksoto bendruomenės centro aktyvas leidosi rugsėjo 23-24 dienomis į gerosios patirties sklaidos kelionę po ŠiaurėsLietuvą. Aplankėme vieną aktyviausių Biržų krašto bendruomeninių organizacijų – Pačeriaukštės bendruomenę. Bendruomenės pirmininkė Edita Čepokienė pasitiko mus Biržų Astravo dvare su be galo gardžia moliūgiene. Pasistiprinę leidomės paskui Editą, kuri puikiai pravedė ekskursiją po Biržus ir Biržų kraštą.
Ypač naudinga buvo pažintis su Pačeriaukštės bendruomenės įdirbiu, vystant socialinį verslą: tai ir termomasažinių lovų panaudojimas, ir projektas įsigyti mobilią sceną su įgarsinimo galimybėmis. Įdomi ir kultūrinė veikla: aplankėme lėlių muziejų, vakaronėje kartu traukėme dainas. Buvome sužavėti Pačeriaukštės jaunosiomis bendruomenininkėmis, jų energija ir entuziazmu.
Nakvojome įspūdingoje Sodeliškių dvaro sodyboje, o nuo pat ryto lankėme sodybos ekspozicijas bei dalyvavome duonos kepimo edukacijoje. Iš Sodeliškių patraukėme į Rokiškį, kuris nustebino savo Šv. Mato bažnyčia, turtinga istorine praeitimi ir spalvingomis tapytomis langinėmis.
Paskutinis mūsų edukacinės kelionės tikslas – Panevėžio „Rožyno“ bendruomenės aplankymas. Labai šiltas panevėžiečių sutikimas vainikavo mūsų kelionę, dalyvavome Rožyno bendruomenės Prisiminimų popietėje. Nuostabioji „Rožyno“ bendruomenės pirmininkė Romalda Šerplienė priėmė mus savo kieme, kuriame jau laukė būrys bendruomenininkų ir garbių svečių, tarp kurių – J.E. vyskupas Jonas Kauneckas, buvęs triatlonininkas Vidmantas Urbonas, ansamblis „Sidabrinė gija“ ir kiti nuoširdūs „Rožyno“ bendruomenės bičiuliai.
Buvo labai įdomu apsikeisti abiejų bendruomenių patirtimi, kartu užtraukti ne vieną dainą, padiskutuoti apie miestų bendruomeninių organizacijų veiklos perspektyvas.
Ši gerosios patirties sklaidos kelionė yra SADM finansuojamo projekto „Aleksoto bendruomenės centro daugiafunkcinės veiklos plėtra“ dalis.
Aleksoto BC informacija ir nuotraukos. Daugiau nuotraukų čia.

2023-09-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple