Kauno bendruomenių centrų asociacija

Sveikiname Žemųjų Šančių bendruomenę!

Sveikiname Žemųjų Šančių bendruomenę!
Kultūros politikos naujiena: pirmą kartą tarp dviejų architektūros grandų į vieną gretą stojo bendruomenės asociacija Žemųjų Šančių bendruomenė, kuri lygiomis teisėmis dalyvaus atrankoje atstovauti Lietuvą Venecijos architektūros bienalėje.
Lietuvos kultūros taryba baigė Nacionalinio paviljono Venecijos architektūros bienalėje konkursui pateiktų paraiškų administracinę patikrą. Ekspertams vertinti bus perduotos 3 organizacijų paraiškos: „Architektūros fondo“projektas „Lėtos medžiagų choreografijos“, asociacijos Žemųjų Šančių bendruomenė – „Formuojant ateitį: Šančių bendruomenės fenomenas / Shaping Future: Uprisal of Šančiai Community“ ir Lietuvos architektų sąjungos – „Medžių Architektūra: iš vietos šaknų virsta“.

Konkurso rezultatai ir finansavimas

Parengti projektą 2024 m. ir jį įgyvendinti 2025 m. iš viso gali būti skirta ne daugiau kaip 200 tūkst. eurų. Rezultatus planuojama paskelbti ne vėliau kaip 2023 m. gruodžio pab.  

Apie Venecijos architektūros bienalę

Venecijos architektūros bienalė yra kas dvejus metus nuo 1980-ųjų metų vykstantis, vienas svarbiausių šiuolaikinės architektūros įvykių visame pasaulyje. 2016 m. Lietuva debiutavo kartu su Latvija ir Estija prisistatydama „Baltijos paviljone“. 2017 m. „Architektūros fondas“ buvo atsakingas už „Nacionalinio paviljono statybą“, 2018 m. Nomeda ir Gediminas Urbonai įgyvendino projektą „Pelkių paviljonas“, 2021 m. (2020 bienalė dėl koronaviruso pandemijos neįvyko) – Julijonas Urbonas ir jo įsteigta Lietuvos erdvės agentūra sukūrė kosminės architektūros projektą „Planeta iš žmonių“. 2023 m. Lietuvai atstovauja Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijos projektas „Vaikų miško paviljonas“.

Venecijos architektūros bienalės suteikia progą pasaulinėje arenoje pristatyti Lietuvos kūrėjų idėjas ir vizijas, kurias viešo konkurso būdu atrenka LKT architektūros srities ekspertai.

Lietuvos Kultūros tarybos ir Žemųjų Šančių bendruomenės informacija.

2023-10-27

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple