Kauno bendruomenių centrų asociacija

Registrų centras atveria duomenis apie savanorystę

Šiais metais nevyriausybinės organizacijos (NVO) rengdamos metines veiklos ataskaitas už praėjusius metus pirmą kartą galėjo pateikti duomenis apie kiekvienos organizacijos savanorių bei savanoriškų veiklos valandų skaičių.

Registrų centras skelbia, kad analizuojant ataskaitas už 2022 metus, galima matyti, kad bendras ataskaitas pateikusiose organizacijose dirbusių savanorių skaičius yra beveik 120 tūkstančių, o bendras savanoriškos veiklos valandų skaičius - beveik 5 mln. valandų. Taigi, vidutiniškai vienam savanoriui per metus teko po beveik 40 val. savanoriškos veiklos.

Remiantis Registrų centro atvertais duomenimis, pagal ataskaitose nurodytą savanorių skaičių pirmavo Lietuvos raudonojo kryžiaus draugija (15,2 tūkst. savanorių), Panevėžio rajono bendruomenių sąjunga (6,5 tūkst.), "Maisto bankas" (5,5 tūkst.), Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (3,4 tūkst.), Lietuvos moksleivių sąjunga (1,9 tūkst.) ir kt.

Anot Nacionalinės NVO koalicijos vadovės Gajos Šavelės, prieinami atviri duomenys apie savanorišką veiklą ir savanorių skaičių Lietuvoje parodo, kokią svarbią visuomenės dalį apjungia bei atstovauja nevyriausybinės organizacijos.

„Savanoriška veikla tik augs ir plėsis, todėl manau, jog ateityje šie duomenys taps svariu įrodymu, siekiant tvaresnio bei didesnio NVO finansavimo ir platesnio organizacijų įtraukimo į sprendimų priėmimo procesus“.
 NVO koalicijos informacija.

2023-10-27

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple