Kauno bendruomenių centrų asociacija

BC "Girstupio slėnis" projekto veiklos ataskaita

Skelbiame SADM priemonės „STIPRINTI BENDRUOMENINĘ VEIKLĄ SAVIVALDYBĖSE 2023 m.“ įgyvendinimo, įgyvendinant bandomąjį modelį, Kauno bendruomenės centro "Girstupio slėnis" projekto "Čia mano namai" projekto įvykdymo ataskaitą. Panašias ataskaitas kitų savo narių - bendruomenių centrų, pateiktas viešinti, viešins ir Kauno bendruomenių centrų asociacija.

Bendruomenės centro „Girstupio slėnis“, kodas 302333686, adresas Chemijos g. 11, Kaunas, tel. +370 614 35653, el. paštas: rvirgilija@gmail.com.

PROJEKTO „Čia mano namai“ PAGAL PRIEMONĘ „STIPRINTI BENDRUOMENINĘ VEIKLĄ SAVIVALDYBĖSE“ ĮGYVENDINIMO, ĮGYVENDINANT BANDOMĄJĮ MODELĮ,  2023 M. GRUODŽIO  MĖN. 25 D.

ATASKAITA

 Projekto tikslas: Mažinti socialinės rizikos vietos gyventojų atskirtį, skatinti bendruomenės sutelktumą ir stiprinti kaimyniškus santykius. Sudaryti sąlygas  socialinės rizikos vietos gyventojams dalyvauti edukacinėse ir kultūrinėse priemonėse, pažintinėse kelionėse ir tuo patenkinti jų dvasinius ir intelektualinius poreikius. Padėti  karo pabėgėliams iš Ukrainos integruotis į bendruomenę dalyvaujant projekte numatytose veiklose, o bendruomenės narius skatinti  teikti jiems pagalbą. Sudaryti galimybę bendruomenės centro nariams ugdyti  savo kompetencijas atstovauti  bendruomenę priimant sprendimus dėl socialinių ir viešųjų interesų tenkinimo.

Veiklos, vykusios projekto vykdymo metu.

  1. Švietėjiška sveikatinmo programa „Saugokime savo širdį“: buvo pakviesta gydytoja, kuri  supažindino klausytojus  su širdies ir onkologinių ligų prevencija, ankstyvaisiais ligų požymiais ir gydymo būdais, atsakė į rūpimus klausimus.
  2. Jaukioje  adventinėje  vakaronėje-edukacijoje  „Laukiam Kalėdų ir puošiam savo namus“ edukatorė tautodailininkė išmokė, kaip gražiai išsikarpyti iš popieriaus karpinius ir jais pasipuošti savo namus Kalėdoms, pamokė adventinių ir kalėdinių dainų.
  3. Kelionės į Raudondvarį senjorai susitiko su Raudondvario bažnyčios bendruomenės atstovais, dalyvavo Raudondvario dvaro muziejaus  surengtoje ekskursijoje. 3 veiklose - 74 dalyviai.
  4. Edukacija karo pabėgėlių iš Ukrainos vaikams - Kalėdų laukimo džiaugsmo, palengvinti jų neramią emocinę būseną, surengti nedidelę kalėdinę šventę, kurios jie neteko dėl karo savo tėvynėje, pasakyti, kad jie nepamiršti ir ne vieni. Edukacijoje dalyvavo 182 įvairaus amžiaus ukrainiečiai vaikai, jie vaišinosi šokoladu, patys pasigamino ir parsinešė į namus šokoladinių saldainių.
  5. Forume „Bendruomenininės veiklos problemos ir galimi jų sprendimo būdai“ buvo nagrinėtos problemos, su kuriomis susiduria bendruomeninės organizacijos. Kaip galimas problemų sprendimo būdas įvardintas miesto bendruomeninių organizacijų bendradarbiavimas, savanoriška pagalba vieni kitiems. 16 dalyvių.
  6. Pažintinėse kelionėse į Klaipėdos kraštą ir į Aukštaitiją buvo aplankytos su svarbiausiomis šių metų  sukaktimis  susijusios vietos ir objektai.
  7. Edukacijoje „Istorijos pamoka Edukacijoje „Istorijos pamoka. Kauno vaidmuo Lietuvos nepriklausomybės kovose“ karo istorikas profesorius Valdas Rakutis pasidalino savo sukauptomis istorinėmis žiniomis apie Lietuvos nepriklausomybės kovas 1918-1920 m., apie to meto sudėtingą Lietuvos tarptautinę padėtį.
    Dalyvavo 173 dalyviai: Socialinę atskirtį patiriantys asmenys, karo pabėgėliai iš Ukrainos, jaunimas  ir moksleiviai, bendruomenės centro nariai  ir vietiniai gyventojai.
  8. Projekto veiklos užbaigtos bendruomenės centro ir aktyvių visuomenės narių apsilankymu Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklyje. 4, 5 ir 6 veiklose dalyvavo 173 dalyviai.  

Projekto dalyviai: gyvenamosios vietovės  bendruomenės nariai, sukakę pensinį amžių, neįgalūs asmenys, patiriantys socialinę atskirtį, Kauno  „Herojaus“ mokyklos moksleiviai karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Veiklų pavadinimas

Skaičius, vnt.

Veiklose dalyvavusių asmenų skaičius 

445

Veiklų, skirtų visai bendruomenei, o ne tik bendruomeninės organizacijos nariams, skaičius

Kiek kartų viešintos ir pristatytos visuomenei įgyvendintų projektų veiklos

8

Kiek ilgalaikio turto vienetų buvo įsigyta projekto lėšomis (jei taikoma)*

Projektas „Čia mano namai“ buvo viešinamas Gričiupio seniūnijos svetainėje (https://www.Kaunas.lt/seniunijos/griciupio-seniunija) ir skelbimų lentoje,  Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinio skelbimų lentoje bei platinant  skrajutes bibliotekos lankytojams, dienraštyje „Kauno diena“, Lietuvos universitetų moterų asociacijos svetainėje (https://www.luma.lt), išsiunčiant elektroniniu paštu kvietimus į renginius bendruomenės centro nariams, projekto partneriams ir Kauno bendruomenių centrų asociacijai, patalpinant skelbimus Kauno šv. Antano Paduviečio bažnyčios skelbimo lentoje ( tik apie renginius, kurie vyko parapijos namuose).

 

 Projekto vykdytojo vadovas ar jo įgaliotasis asmuo: pirmininkė Virgilija Randienė    .               

2024-01-24

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple