Kauno bendruomenių centrų asociacija

"Švęskime upę" kviečia į renginius

Kultūrinės bendruomeninės iniciatyvos „Švęskime upę!“ iniciatorės Romena Puikytė ir Vitalija Kuršienė Metinaime ataskaitiniame KBCA susirinkime pristatė šių metų „Švęskime upę!“ renginį ir pakvietė bendruomenių centrus būti aktyviais renginio dalyviais. Nemuno upėje ir jos pakrantėse renginys „Švęskime upę!“ vyks jau 5 kartą, šiais metais – gegužės 25 d. (šeštadienį).
Dalyvauti galima irkluojant baidares, irklentes, plaustus upe, pakrantėmis minant dviračiais, einant pėstute arba apsilankyti tikslingai kažkurioje iš Nemuno pakrančių. Stotelėse Nemuno krantuose vyks įvairios veiklos – įsikurs kultūrinės salos: Panemunės ir Žemųjų Šančių paplūdimiuose, Nemuno saloje, Santakoje ir tiltų prieigose.
Jau nuo pirmojo „Švęskime upę!“ renginio aktyviai dalyvauja Aleksoto, Panemunės, Petrašiūnų, Vilijampolės "Veršva" bendruomenių centrai, kasmet prisijungia vis daugiau aktyvių bendruomenių ir inicijuoja kultūrines ar kūrybines veiklas renginio programoje.

Organizatorės pateikė pasiūlymą bendruomenėms:
- būti aktyviais dalyviais irkluojant Nemuno upe – kiekvienai bendruomenei organizatoriai gali suteikti po dvi dvivietes baidares ir pamatyti Kauno miestą kitu žvilgsniu, baidarių nuoma bendruomenei nekainuoja;
- tapti kultūrinės programos dalimi – organizuoti kultūrinę veiklą, renginio dalyvių išlydėjimą ar pasitikimą veiklų stotelėse, ar atlikti pasirodymą vienoje iš kultūrinių salų ir netradiciškai pristatyti bendruomenę renginio dalyviams ir lankytojams, būti matomais;
- galima dalyvauti kūrybiškai ir savo sugalvotu formatu.

Dėl baidarių rezervacijos ir kultūrinių veiklų informaciją pateikti iki balandžio 27 d. el. paštu sveskime.upe@gmail.com. Kilus klausimams galite pasiteirauti telefonu +370 610 32490.
Detali renginio programa bus skelbiama: fb.com/events/1067040514359414/

Šį renginį organizuoja „Švęskime upę!“ iniciatyva su Kauno menininkų namais.
„Švęskime upę!“ yra Kauno gimtadienio programoje.
KVIEČIAME dalyvauti visas bendruomenines organizacijas.

 

2024-04-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple